A Teslánál tárgyalt Varga Mihály

Az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik hazánkban, amelyek mintegy 100 ezer embernek adnak munkát. Ezzel  az Amerikai Egyesült Államok a második legfontosabb befektetőnek számít Magyarországon, és a kormány további amerikai befektetéseket kíván ösztönözni – jelentette ki Varga Mihály, miután magyar üzleti delegáció vezetőjeként a Tesla Fremont-i központjában tárgyalt.

A tárcavezető a megbeszélésen ismertette, a magyar autóiparban 177 ezer ember dolgozik, az ágazat tavaly 8000 milliárd forintot állított elő, így az ország ipari termelésének közel egyharmada innen származik. Magyarország az autóiparban elért erős pozícióit továbbra is szeretné megtartani, ezért abban érdekelt, hogy a jövőbe mutató technológiák érkezzenek az országba.

Mint mondta, 2012 és 2016 között hazánkban az autóipari kutatás-fejlesztésben résztvevők száma és a kutatásra fordított összeg is megduplázódott. A közép-európai térségben Magyarország az első ország, amely átfogó elektromobilitási koncepciót dolgozott ki, elősegítve ezzel a károsanyag-kibocsátás csökkentését, növelve az ország energiabiztonságát.

Varga Mihály a PACCAR cégcsoport vezetőivel is találkozott, amely cég a DAF teherautók gyártója.

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/55485/pics/lead_800x600.jpg
elektromobilitás,Tesla,Varga Mihály
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?