Videón az elektromos VW rekordja

Ragnar Volarus

Június végén a Volkswagen elképesztő tettet vitt véghez és meglepően simán megdöntött egy megdönthetetlennek hitt rekordot Colorado mélyén, a Pikes Peak-i versenyen.

Elektromos autó rekordja a Pikes Peak-en

A Volkswagen még április 23-án leplezte le Franciaországban saját fejlesztésű elektromos autóját, ami a Pikes Peak-i hegyi versenyre szántak. A megépítésre szánt idő ugyan rövid volt, de a németek azért elárulták, hogy a tisztán elektromos modell gyorsabb mint egy Forma-1-es versenyautó. Végsebességet nem mondtak, de a gép 2.25 másodperc alatt érte el a 100 km/h-t.

Romain Dumas a Volkswagen I.D. R-el 7 perc 57,148 másodperc alatt tette meg a 20 kilométert és a 156 kanyart a hegy csúcsáig. Ami több szempontból is nagy szó! Egyrészt egy villanyautó az új csúcstartó a hegyen, másrészt egy ötéves csúcsot döntöttek meg, amit a világ talán legjobb autóversenyzője állított fel a PSA motorsportrészlegeinek teljes támogatásával. Sebastien Loeb 2013-ban 8 perc és 13 másodperc alatt ment végig. 

És kik nem lepődtek meg az új csúcson? Természetesen a Volkswagen. A 680 lóerős gépszörnyről már a tesztek alatt azt állították, hogy  „csúcsgyanús”. Bejött. Dumas átlagsebessége 90,538 kilométer/óra volt, ami azért is lélegzetelállító, mert sok száz méter mély szakadék mentén kellett tűpontosan vezetnie, ahol egyetlen hiba több lett volna mint végzetes.

Erre pedig végre itt a bizonyíték, a helikopterből felvett képsoroktól tátva marad a szánk. 

Címkék: VW
https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/55283/pics/lead_800x600.jpg
VW
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?