Bezárt szénerőművet alakít át energiatároló teleppé a Mercedes-Benz

Ragnar Volarus

A projekt mögött egészen pontosan a Mercedes-Benz Energy és partnerei állnak, ám a kezdeményezés dicséretes. Egy már bezárt széntüzelésű erőművet alakítanak majd át energiatároló üzemmé.

Ennek pedig melynek elsődleges célja az lesz, hogy a szél és naperőművek által megtermelt plusz energiát - amit a hálózat fogyasztói nem használnak el - eltárolják, és az országos hálózat esetleges ingadozásait kiegyenlítsék. Németországban már egy ideje egyre nagyobb szerepet kapnak a megújuló energiaforrások, amelyek energiatermelése egyre jobb hatásfokkal bír, így bőven van "maradék". Ilyenkor pedig az energiát ilyen “kiegyenlítő telepekre” szállítják és azt több száz, használt e-autóból leselejtezett akkumulátor tárolja el, melyek még mindig legalább 70-80%-át tudják eredeti kapacitásuknak.

Az esetlegesen megnövekedett energiaigényeket szükség esetén pedig innen tudják kiszolgálni. A használaton kívüli erőmű 1912-ben épült, de az utóbbi években már gazdátlanul, bezárva árválkodott, viszont most új, igen nemes funkciót kaphat a telep, mely ha elkészül, akkor 9.8 MWh kapacitással rendelkezik majd.

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/54529/pics/lead_800x600.png
akkumulátor,megújuló energia,Mercedes-Benz
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?