Jövőre érkezik az elektromos Mini

Ragnar Volarus

A legendás angol autógyár 2019-ben bemutatja első zéró emissziós modelljét. Ráadásul egy összkerék-meghajtásút, amely azt sejteti, hogy a Countryman is terítékre kerülhet. Ez nem is annyira ördögtől való gondolat, hiszen a "vidéki srác"-nak már idén kijött a hibrid változata, aminek a sikere csak további előremutató lépésekre sarkallhatja a gyártót. Ezért is vágnak bele a Mini E projektbe. 

Ami viszont érdekes, hogy nem saját erőből, hanem kínai segítséggel készül majd el a gép, a Great Wallal együttműködve. A gyártás persze Oxfordban marad, a konzervatív britek azért nem dobnak minden hagyományt a szemétbe. Meg aztán ezt a folyamatot nem is szívesen adnák ki a kezükből az angolok. Különben is, milyen ciki lenne ha a tradicionális brit autó Kínában készülne. Na ezt azért mégsem!

Ami miatt kiemelten is érdekes lesz figyelni erre a projektre, az bizony az akkumulátor elhelyezésének kérdése. A Miniben nevéből adódóan is kevés a hely, már az utasoknak sem sok tér marad, hát még az akkumulátorcsomagnak! Ezt a komoly gondot kell valahogy megoldani. Kevesebb utas? Kisebb akkumulátor? Ezt kell okosan megoldania a gyártónak, hogy működő- és piacképes legyen a Mini E.

Ha pedig ebben a projektben minden a helyére kerül, akkor a Mini E után a cég többi alapmodellje is megkaphatja a hajtásláncot. Minden bizonnyal ezek közül a Countryman lenne az első, amely az egyik legnépszerűbb típus, hiszen a mostanában rendkívül kelendő crossoverek között nagyon pofás kis darab.

Fotók: Mini

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/54243/pics/lead_800x600.jpg
elektromobilitás,Mini
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?