Összefog a GM és a Honda a jobb e-autós akkumulátorokért

Ragnar Volarus

Mindkét gyártó egyre nagyobb összegeket fektetne az elektromos autózásba, és a legfontosabb alkatrész, az akkumulátorok fejlesztése érdekében szövetségre is léptek.

A közös munkára irányuló nyilatkozatot pedig hivatalossá is tették, aminek értelmében következő-generációs akkumulátorokat szeretnének gyártani. A hír igazán örömteli, hiszen ebben az esetben ez komoly fejlesztéseket jelent, mely elsősorban az akkumulátorok kémiai összetételére és komponenseire vonatkozna, ide értve a cellákat és a modulokat is. A gyártott erőforrások a két gigász jövőbeni e-autóiba kerülnének majd. 

Az elsődleges tervek között az akkumulátoraik méretének csökkentése szerepel, nagyobb energiasűrűség mellett és a legfontosabb tényezőben, azaz a töltési időben is komoly előrelépés és csökkentés a cél. A két autógyártó határozatlan idejű megállapodást kötött, de borítékolható, hogy hosszú éveken átívelő lesz.

Már csak azért is, mert a Honda jelenlegi e-autós kínálata nem túl acélos, ráadásul mostanában inkább a hidrogénhajtás területén bontogatja a szárnyait, elég csak a Honda Mirai-ra gondolnunk. Viszont a japánok már korábban jelezték adták, hogy egy Jazz/Fit alapokra gondolt, elérhető árú elektromos autót szeretnének építeni, amibe így már az új fejlesztésű akkumulátorok kerülhetnének.

A Nissan és a Honda is új típusokkal bővít?

Médiaértesülések szerint a Honda is komolyan gondolja a belépést az e-autók piacára, és megállapodást kötött az akkumulátorgyártásban is ismert CATL (Contemporary Amperex Technology) céggel. A japánok ráadásul egy régi típust támasztanának fel, hiszen a 2014-ben, Kaliforniában és Japánban megvásárolható Fit térne vissza Fit EV néven.

A General Motors is már bőven előre tekint, és egy tavalyi bejelentésük szerint a következő 18 hónapban két új elektromos autóval is készülnek, Chevy Bolt alapokon, de a következő öt évben további 18 új modell gyártása is megkezdődhet. Persze ebben a pillanatban még nekik sincs nagyon mire büszkének lenniük, hiszen a Bolt az egyetlen teljesen elektromos modelljük, amiben az LG Chem akkumulátorai dolgoznak.

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/53880/pics/lead_800x600.jpg
akkumulátor,elektromobilitás,GM,Honda
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?