Már a klímánk is lehet okos

Ragnar Volarus

Lassan oda jutunk, hogy már a legegyszerűbb konyhai gépünk is wifin vagy bluetoothon kommunikál, miért pont a klíma ne?

Fotó: alldayaircooling.com

Ma már mikor klímáról beszélünk, nem csupán egy olyan eszközről beszélünk, ami szimplán hűt illetve fűt. Az új típusok pollent, port, baktériumot is szűrnek, szóval többfunkciós gépekről beszélünk. Amik már képesek már az otthoni vagy munkahelyi hálózatra csatlakozni, ami temérdek előnnyel jár.

Gyakorlatilag annyi történik, mint az intelligens otthonoknál minden más eszköz esetében is , a klíma wifivel biztosítja a csatlakozását, így a telefonunkra telepített megfelelő alkalmazással akár egy másik kontinensről is beindíthatjuk otthonunkban a klímánkat. Csupán internet kérdése az egész.

Fotó: angel.co

Ugye máris beindult a fantáziánk, hiszen mikor elindulunk a nyár kellős közepén munkahelyünkről, a mobilos applikáció segítségével beindítjuk otthon a hűtést, így mire hazaérünk, máris élvezhetjük a tökéletes hőmérsékletű lakásunk minden előnyét. Erre persze sokan rávágják, hogy "a klímákon ott az időzítő funkció". De ha közbejön valami - Murphy mindig ezen dolgozik - akkor azon nem tudunk módosítani, így kárba mehet az energia, feleslegesen hűtjük a lakást. 

Másrészt környezetkímélő megoldás is a telefonos/wifis kapcsolat. Elvégre nem kell használnunk a klíma távirányítóját, hiszen a telefon átveszi a szerepét, így elemet sem kell venni bele. A mobilunk ellenben mindig a közelünkben van. 

Az okosklíma azon előnyét is érdemes megemlíteni, hogy meghibásodása esetén üzenetet tud küldeni számunkra, így azonnal tudjuk ha gond van, és gyorsabban hívhatunk szakembert a javításhoz. Így nem kell napokig a pokoli meleg szobában szenvednünk a focivébé meccsein. 

Címkék: okosotthon
https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/53475/pics/lead_800x600.jpeg
okosotthon
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?