Nem mindenben jár élen a Tesla

Ragnar Volarus

A Model 3 több szempontból is sikeres, többek közt attól, hogy az a cég első mérsékeltebb árú elektromos autója. Persze ez a nyomott költség azt is magával hozta, hogy a gyártónak költségeket kellett faragnia ott, ahol csak tudott. De úgy fest, hiba került a rendszerbe, és olyan területen is sokat faragtak a költségeken, ahol nagyon nem kellett volna.

Fotó: tesla.com

Consumer Reports az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb mértékadó fogyasztóvédelmi magazinja. Attól is hitelesek, hogy nem a gyáraktól kérik tesztelésre a termékeket, hanem megvásárolják, így valós benyomásokat szerezhetnek. A cég mostanában tesztelt egy Tesla Model 3-ast, és értékelésük alapján kifejezetten nem ajánlják megvételre a típust. A Tesla részére ez pedig nagyon-nagyon rossz hír. De mi a hiba?

A népszerű magazin legnagyobb kifogása a Model 3-mal szemben a nagyon gyenge teljesítmény fékút tekintetében. A Model 3 ugyanis 96 km/h-ás sebességről vészfékezve átlagosan 46,3 méter alatt állt csak meg, ami magasan a legrosszabb eredmény a hasonló méretű autók között. Ennél még a sokkal nagyobb Ford F-150 pickup fékútja is mindösszesen 2,1 méterrel hosszabb.

A Tesla persze kapásból vitatta az eredmények hitelességét, mire a Consumer Reports természetesen biztosította az olvasókat arról, hogy a teszteket hitelesített körülmények között végezték. Ráadásul utána beszereztek még egy Model 3-at, ami szinte teljesen azonos eredményeket produkált. Elon Musk most nagyon vakarhatja a fejét, mert erre bizony lépni kell. 

Címkék: Tesla
https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/53307/pics/lead_800x600.jpg
Tesla
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?