A Nissan és a Honda is új típusokkal bővít?

Ragnar Volarus

Médiaértesülések szerint a Honda is komolyan gondolja a belépést az e-autók piacára, és megállapodást kötött az akkumulátorgyártásban is ismert CATL (Contemporary Amperex Technology) céggel. A japánok ráadásul egy régi típust támasztanának fel, hiszen a 2014-ben, Kaliforniában és Japánban megvásárolható Fit térne vissza Fit EV néven. A régi kiadás hatótávja 132 km volt, de megjelent a Nissan Leaf Amerikában is, és a Honda letett a további fejlesztésről.

Most viszont a Honda gondolt egyet és visszahozná a piacra a típust, merthogy globálisan is egyre nagyobb az érdeklődés az e-autók iránt. A hatótáv most már 300 km körül lenne, az ára pedig nagyjából 15.500 euró körül alakulna. Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor 2020 körül érkezik a modell. 

És ha már szóba került a Nissan Leaf. A cég egy Tokióban tartott rendezvényen egy teljesen új LEAF-et mutatott be, amit “Nissan LEAF Open Car”-nak neveztek el. Nem véletlenül, hiszen egy teljesen elektromos kabriót faragtak belőle. Ezzel eddig csak a Tesla próbálkozott a Tesla Model S-el, de más nem merészkedett erre a területre a 100%-ig elektromos autók piacán. 

A nyitott tetős Leaf-et egy fórumon mutatta be a Nissan, hogy ezzel a modellel ünnepeljék meg a rekordnak számító 100.000 darabos értékesítést Japánban. A cég igazán büszke lehet erre a típusra, hiszen világszinten már több mint 320.000 ügyfél választotta a Nissan e-autóját 2010-es forgalomba kerülése óta. A mostani, teljesen megújult modell pedig még nagyobb hatótávolságot, a kategóriájában legfejlettebb vezetéstámogató technológiákat és még fejlettebb csatlakoztatási lehetőségeket kínál az ügyfeleknek. 

A Nissan tehát tovább erősíti pozícióját, hiszen alig fél évvel az új Leaf bemutatása után bejelentették, hogy legfrissebb modellre máris több mint 19.000 megrendelés érkezett. Az most még nem eldöntött kérdés, hogy sorozatgyártásba is kerül-e a kabrió Leaf, de ha az érdeklődés kellően nagy lesz, akkor a Nissan szinte biztosan nem fog tétovázni.

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/53193/pics/lead_800x600.jpg
elektromobilitás,Honda,Nissan
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?