Kína sem akar kimaradni az okoskütyük piacáról

Ragnar Volarus

Ma már egyáltalán nem szinonimája egymásnak az ócska és a kínai. Sőt! Egyre több gyártó termékei képviselik a csúcskategóriát. A mobiltelefonok terén a Huawei készteti egyre nagyobb versenyre a piacot, mellettük pedig a Xiaomi is megmutatta már oroszlánkörmeit, de utóbbi már nem csupán a telefongyártásban jár élen.

Néhány éve csak néhány elvetemült ismerte a Xiaomi nevét, most viszont talán a legdinamikusabban fejlődő cégről beszélünk a távol-keleti országban. Mikor mobiltelefonjai megjelentek a webshopok kínálatában, csak legyintettünk, újabb kínai olcsóság. Ám idővel kiderült, valóban olcsó, emellett viszont jó minőségű is. Most pedig már egyre nagyobb várakozás előzi meg egy-egy újabb modelljük megjelenését. 

Ám itt nem álltak meg, ők ennél többre vágynak. És lesz helyük. Jómagam is kipróbáltam több terméküket, és eddig mindegyik tökéletes. Az asztalomon is egy általuk gyártott lámpa világít, melyen a fény színét és erősségét is lehet állítani, de van tőlük számítógép egerem, hangszóróm, és a notebook szállítására alkalmas hátizsákom is az ő kezük munkája. Eddig csak jókat tudok róluk mondani.

Az már nem ér minket meglepetésként, hogy a Google és az Amazon szeretne minél több intelligens eszközt irányítani az otthonunkban. Ráadásul ők már hangvezérléssel képzelik el a jövőt, és ebben csatlakozott hozzájuk az Apple is. Nos, a Xiaomi gondolt egy nagyot, és úgy döntött, ő is beszáll a ringbe. 

A kínai gyártó természetesen már eddig is ott volt az okoskütyük piacán, de eddig olyan termékei nem voltak, melyek együttműködnének a Google Assistanttel. Az első lépéseket azonban most megtette a Xiaomi és - bár még csupán a tengerentúlon - de hamarosan három ilyen is elérhető válik, mégpedig a Mi Bedside Lamp, Mi LED Smart Bulb, valamint a Mi Smart Plug képében. 

A Google a lakásunkat is irányítani szeretné

Nem kell rögtön rosszra gondolni. A Google mobilos asszisztense inkább egy kiváló inas, aki megkönnyíti az életünket, és nem egy erőszakos behatoló. A Google Assistant az utóbbi időben egyre népszerűbb, ugyanakkor tény, hogy rengeteg országban továbbra sem támogatott (még nálunk sem).

Tehát első lépésként olvasólámpákkal, okosizzókkal, illetve okosdugaljakkal kívánja kipróbálni magát, melyek mindegyike a Google asszisztensén keresztül, hangutasításokkal is működtethető. A lámpák már májusban elérhetőek lesznek a tengerentúlon, míg a másik két termék júniusban várható. Ha pedig letarolják Amerikát, akkor elindulhatnak Európa meghódítására.

Címkék: okosotthon, Xiaomi
https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/52629/pics/lead_800x600.jpg
okosotthon,Xiaomi
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?