Elektromos Ferrari csak 2023 után, hibrid viszont már 2019-ben

Ragnar Volarus

Év elején maga a Ferrari vezetője,  Sergio Marchionne hintette el, hogy egy teljesen elektromos autó tervbe van véve az olasz gyártónál. De most úgy néz ki, csak a hosszútávú tervek között szerepel. A gyár ugyanis nyilvánosságra hozta 2018-2022 közötti stratégiai elképzeléseit, ebben pedig nem szerepel zéró emissziós autó. Így az csak a következő üzleti tervben kaphat helyet, tehát 2023-nál korábban semmiféleképpen nem érkezhet a Ferrari színtisztán elektromos járgánya. 

Miért gondolta meg magát az olasz cég? Marchionne erre néhány napja adott választ a Ferrari éves találkozóján, ahol kijelentette, egy elektromos autó stratégiai szempontból még nem elég fontos a Ferrari számára, ezért nem sietnek vele. 

Persze nem is söpörték le teljesen az asztalról az ötletet, és azt is elárulták, hogy egy hibrid meghajtású autó viszont nagyon is mozgatja a fantáziájukat. Sőt, Marchionne egyértelműen kijelentette, erre egyértelműen szüksége van a cégnek. Azt még nem döntötték el pontosan, hogy melyik típusnak készítik el a hibrid változatát, de ez légkésőbb a 2019-es Frankfurti Autószalonon ki fog derülni, ott lesz ugyanis a világpremierje a cég első belsőégésű-elektromos hibridjének. 

LaFerrari Aperta - Fotó: carmagazine.co.uk

A tippek szerint erre a LaFerrari Coupe vagy ennek cabrió változata az Aperta lehet kimondottan esélyes. De azt is elárulta a Ferrari vezetője, hogy ez több lesz mint egy "hagyományos hibrid". Hogy ez mit jelent? Ezt egyelőre csak az olaszok tudhatják. 

Annyit azért elárult, hogy a jelenleg tesztüzemben futó modell (ami egy 488-as) tökéletesen csendesen fut, tehát van színtisztán elektromos üzemmódja is. Az olaszok tényleg nem a levegőbe beszélnek. Íme a bizonyíték:

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/52616/pics/lead_800x600.jpg
elektromobilitás,Ferrari,Hibrid
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?