Az Opel úgy döntött, jól jön egy újabb Mokka?

Ragnar Volarus

Az Opel nem mond le a Mokkáról, amely nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Igaz nem is neveznénk bukásnak, de nagyon komoly versenytársakat kapott a Hyundai Kona, a Volkswagen T-Roc és a Jeep Renegade személyében, és így nehéz érvényesülnie. 

Pedig az Opel mindent megpróbál. A General Motors úgynevezett Gamma II platformjára épült városi terepes alapját a Buick Encore-ral és a Chevrolet Traxszal osztja meg, és a németek először 2012-ben dobták piacra az összkerékhajtással is készülő Mokkát. Majd 2016-ban átalakították és a neve mellé odavarázsolták a terepjárásra utaló „X” betűt. Az autó így hellyel-közzel tudta hozni a kívánt számokat, de az Opel újabb nagy dobásra készül a Mokkával. Talán majd most sikerül a többiek fölé kerekedni, merthogy úgy tűnik, elektromos hajtással is megjelenik a modell.

Állítólag összedugták a fejüket a vezetők az Opelnél és a Peugeotnál, és arra jutottak, a Mokkának új platform kell a megújuláshoz. A CMP-t és az elektromos variánsát, az e-CMP-t, amely többek között a Peugeot 208-hoz és az Opel Corsa e-változatához adja az alapot, valószínűleg megkapja a Mokka X is. Márpedig ez azt jelenti, hogy akár elektromos hajtással is kínálható lesz a crossover.

A cél pedig elég nyilvánvaló. Vetélytársat gyártani a Hyundai Kona Electric-nek, amely 64 kWh-s akkumulátorcsomaggal van ellátva és akár 470 kilométert is képes megtenni egyhuzamban.

A pletykák szerint a tesztelések már el is kezdődtek, és ez a lesifotó is arról árulkodik, valamire készülnek.

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/52434/pics/lead_800x600.jpg
elektromobilitás,Opel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?