YouBed, a svéd okoságy

Ragnar Volarus

Biztosan ön is aludt már kifeküdt matracon, megroppant ágyrácson, ami nem csak az éjszakáját, de az egész napját tönkretette. Mivel már nem csak a mobiltelefonok, de a lakásban található eszközök is elkezdtek "okosodni", így az ágy sem maradhatott ki a fejlődésből.

Fotó: youbed.com

Alvási kényelmünk roppant fontos dolog, nem is véletlenül áldozunk nem kevés pénzt a tökéletes fekvőhelyért. Elvégre ki szeretne reggelente fájós vállal, nyakkal, derékkal ébredni? Ám előfordul, hogy le kell mondanunk az otthon kényelméről, amikor nem a saját ágyunkban hajtjuk álomra a fejünket, és a hotelben található ágy nem tudja az otthon megszokott kényelmet nyújtani. A YouBed erre kínál alternatívát. 

Aludjunk okosan a Nokiával

Nemrég azt hittük, a Nokia céget teljesen eltemethetjük, legalábbis ami a mobilokat illeti. Ehhez képest, ahogy írtuk is, meglovagolják a retro hullámot és piacra dobtak egy új, 4G-s 8110-es készüléket, most pedig arról olvashatunk, hogy a fekhelyünket is okossá varázsolhatjuk a Nokiával.

A svéd gyártó, a YouBed azt ígéri, hogy legyártja mindenki álomfekhelyét. Olyat, amely kiküszöböli a kényelmetlenségeket, és mindenki úgy állíthatja be, ahogyan neki tetszik. Első pillantásra úgy néz ki, mint egy teljesen átlagos ágy bármely hotelben, ám óriási különbség a hozzá tartozó hatgombos távirányító, mellyel személyre szabhatjuk, hogy csípőnk és vállunk mennyire legyen elsüllyedve, vagy éppen megemelkedve. 

A YouBed nem találta fel újra a spanyolviaszt, csupán két különböző réteget épített be a keretbe, melyek egymástól függetlenül szabályozhatóak. Összesen 20 eltérő keménységi/lágysági fokozatot tud a YouBed terméke, és természetesen a habosított matrac anyaga is úgy készül, hogy hosszabb távon bírja a megpróbáltatásokat. 

Fontos tudnivaló azonban, hogy nem a svédek az elsők ebben a szegmensben, hiszen létezik a Sleep Number által gyártott It Bed, mely szintén lehetőséget biztosít arra, hogy saját profilnak megfelelően állíthassuk be. Ám a YouBed tett egy lépést előre, hiszen a matracon fekve állíthatunk mindent a távirányítóval.

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/51962/pics/lead_800x600.jpg
okosotthon,Útmutató a jövőbe
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?