Fenntartható lesz a londoni tömegközlekedés

A londoni tömegközlekedési vállalat, a Transport for London (TfL) egy sor intézkedést jelentett be az energetikai fenntarthatóság és a főváros levegőminőségének javítása érdekében.

Az észak-londoni Finsbury Parktól a City-beli Moorgate-ig futó 153-as lesz a negyedik belvárosi vonal, amelyet teljes egészében elektromos meghajtású buszok szolgálnak majd ki. A Go-Ahead London alvállalkozásában működő vonalon 11 darab egyszintes Enviro200EV jármű közlekedik majd, amelyeket a kínai BYD és a skót buszépítő cég, az Alexander Dennis közösen készít. A kocsiszínben található töltőállomásokat is a BYD szállítja.

A központi járatokon kívül négy külvárosi vonalon – elsősorban a légszennyezés által leginkább érintett területeken - is elektromos buszok járnak, míg a Covent Gardentől a Tower Gatewayig futó RV1-es vonalon hidrogénmeghajtású járművek közlekednek. A flotta 30 százalékát pedig dízel-elektromos hibrid buszok teszik ki. A TfL célja, hogy 2019-ig mintegy 3.000 ultra alacsony kibocsátású emeletes buszt állítson üzembe London központjában, emellett 2020-ig további 250 zéró kibocsátású egyszintes jármű is forgalomba álljon. Ezzel a levegő- és a zajszennyezést is jelentősen mérsékelnék.

A TfL-nél további új technológiákat is tesztelnek. Így például egyes vonalak végpontjain a buszokat vezeték nélküli töltést biztosító platók várják. A főutak mellett és a parkolókban, valamint a Shell töltőállomásain elektromos jármű töltőpontok hálózatát építik ki, míg a V2Street projekt keretében utcai töltőállomásokat alakítanának ki azok számára, akik nem rendelkeznek állandó parkolóhellyel.

A közlekedési vállalat emellett 2019-től 4,5 millió font költséggel összesen 1,1 MW kapacitású napelemeket telepít az épületeire: a kocsiszínekre, buszmegállókra és irodákra, miközben az energiamegtakarítást biztosító berendezéseit is felújítja, és az energiavásárlási szerződéseit is a megújulókra fókuszálva alakítja át 2030-ig.

Shirley Rodrigues, London környezetérté és energiáért felelős alpolgármestere szerint annak érdekében, hogy elérjék a főpolgármester által meghirdetett célt, a londoni közlekedés zéró kibocsátásúvá tételét 2050-re, szoros együttműködésre van szükség az iparági szereplők és a telektulajdonosok között, valamint a kormányzatnak is jelentősebb beruházásokat kell tennie.

(Forrás: Engerati)

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/51806/pics/lead_800x600.jpg
töltő,tömegközlekedés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?