Együttműködés a szép öregedésért

A cél független, de egymással együttműködő, életminőséget javító megoldások bevezetése, életkor-barát környezet megteremtése nemzetközi szabványok alapján, és gazdaságilag is megtérülő módon. Ennek területei a foglalkoztatás és az idősekre épülő gazdaság, a befogadó okosvárosok, a demenciabarát környezet, az idősbarát turizmus, a hozzáférhető technológia, valamint a fizikai terek tudatos tervezése.

A munkacsoport hat javaslatot tett a közös munka területeire. Ezek a következők:

  1. Egyénileg beállítható preferenciák a személyes adatok – beleértve az egészségügyi adatok, vagy az okosotthonok beállításai – védelmére.
  2. Profilozáson és oktatáson alapuló, személyre szabott e-egészségügyi szolgáltatások, amelyek az egyéni motivációkat tükrözik.
  3. Önálló életvitelt segítő, blockchain-technológián alapuló szolgáltatások.
  4. Informális munkacsoport felállítása az EIP Aktív és Egészséges Öregedés és Okosvárosok és –közösségek munkacsoportjai között a prioritások felállítása, közös megoldások és szabványok kialakítása érdekében.
  5. A gondozók bevonása és motiválása az infokommunikációs technológiák használatára, és életképes üzleti modellek kidolgozása.
  6. Okos és egészséges idősbarát környezetek kialakítása, hogy Európa 2020-ra megvalósíthassa az Egészséges Digitális Közös Piacot.

A munka illeszkedik az EU AGE Platformjának PROGRESSIVE elnevezésű kezdeményezéséhez, melynek célja, hogy 2016 októbere és 2018 szeptembere között felmérje az infokommunikációs technológiák és az aktív, egészséges öregedés szabványosítási igényeit. A projekt partnerei a német Deutsches Institut für Normung E.V (DIN), az olasz Consiglio Nazionale delle Richerche (CNR) és Associazione di Normazione Informatica (UNINFO), a holland Stichting Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), a spanyol Asociacion Española de Normalizacion y Certificacion (AENOR), valamint a brit De Montfort University és The Open University.

(Forrás: platform.progressivestandards.org)

Címkék: időskor, okosváros
https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/51626/pics/lead_800x600.jpg
időskor,okosváros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?