A Google, a Föld Napja és az okostermosztát

Ragnar Volarus

Ma van a Föld Napja, és a Google nem csak keresőjének arculatát változtatta meg ebből az alkalomból. Tőlük elég szokatlan módon úgy tűnik, nem csak a pénzt hajszolják - persze azt is - hanem valami jót is tennének. Ráadásul ingyen, és spórolni segítenének a szerencséseknek. 

Fotó: techcrunch.com

A cégóriás a Föld Napja apropóján vág bele egy elég nagyszabású programba, merthogy a klímaváltozás hatásait sajnos egyre sűrűbben tapasztalhatjuk a saját bőrünkön is. A Google pont emiatt döntött úgy, hogy kicsit besegít azoknak, akik szeretnének bekapcsolódni a bolygóvédelembe. Olyanoknak nyújtanának segítő kezet, akik tenni szeretnének de ezt nem engedhetik meg maguknak.

A Google a Nest nevű egységén keresztül próbál valami jót tenni, kapcsolódva a mai Föld Napjához. Ráadásul szintet lépnek, és nem szépen csengő kinyilatkoztatás következik, és nem is a keresőmotor kinézetét alakítják át erre a nagy napra, hanem valami jövőbemutatót és kézzelfoghatót. 

A kaliforniai székhelyű cég az elkövetkezendő öt évben egymillió intelligens termosztátot telepítene a háztartásokba ingyen vagy nagyon nyomott áron. Ez a jelentős lépés részét képezi a Power Project nevezetű programnak, melynek célja felhívni a figyelmet az energiafelhasználásra és a káros anyagok kibocsátására.

És mi is ez a varázslatos eszköz és mit tud? Az okostermosztátok észlelik, ha úgy fűtünk, hogy huzamosabb ideje senki nincs otthon, ezt jelzik a felhasználónak, aki akár távolról is leveheti a gázt. Persze célszerűbb már távozás előtt vakációs-módba tenni, és megadni a maximális, illetve a minimális hőmérsékletet, és elkerülhetjük az eszköz zaklatását. 

Fotó: youtube.com

A Nest nyilatkozata szerint a termosztátokat többek között nonprofit szervezetek segítségével juttatnák el a megfelelő háztartásokba, egészen addig a pontig, hogy a teljes termelés 10 százaléka kerül be a projektbe. A részletekről - milyen területeken és kik eshetnek bele az ingyenes vagy jóárasított okoseszközök célközönségébe -, még nem tudni konkrétumokat, de mostantól érdemes figyelni, hátha a Google óvó szeme felénk is eltéved.

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/51602/pics/lead_800x600.jpg
energetika,okosotthon,okosváros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?