Nincs okosváros drónok nélkül?

A Geospatial World szerzője számos olyan területet megemlít, ahol az önálló repülőeszközök – amelyek képesek kieső területeket hatékonyan elérni, nagyfelbontású felvételeket készíteni, vagy nehéz feladatokat végrehajtani - segíthetnek a szolgáltatások minőségének javításában, vagy éppen a problémák elhárításában.

Közlekedés

Ha van egy „szemünk” az égben, az hozzájárulhat a közlekedés jobb megszervezéséhez, illetve tájékoztathatja az autósokat a kialakuló dugókról. A beruházások tervezésében is segíthetnek: képesek adatokat gyűjteni hosszabb útvonalak kihasználtságáról, legyen szó busz- vagy metróvonalak, de akár kerékpársávok tervezéséről.

Tömegek ellenőrzése

Az emberek biztonságának szavatolása minden közösségben alapvető elvárás. A drónok nem csak azt teszik lehetővé, hogy egy-egy esemény alkalmával a rendőrség vagy magánszervezetek szemmel tartsák a tömeget, de mobilalkalmazásokkal és bűnüldöző szoftverekkel felszerelve akár a bűncselekmények felderítésében és megakadályozásában is szerepet kaphatnak.

Természeti katasztrófák

Áradások, tűzesetek, földrengések idején a helyzet folyamatos ellenőrzésével a hatóságok megelőző intézkedéseket tehetnek és irányíthatják a mentést. A drónok pedig olyan területeken is felderítést végezhetnek, ahová az emberek nem, vagy csak nehezen jutnának el.

Címkék: drón, okosváros
https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/51410/pics/lead_800x600.jpg
drón,okosváros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?