Szünetelteti a Model 3 gyártását a Tesla

Ragnar Volarus

Az elektromos autókat gyártó Tesla öt napra leállította a munkát kaliforniai fremonti üzemében, ahol a Model 3 fut le a szerelőszalagról - számolt be az üzem dolgozóitól kapott tájékoztatásra hivatkozva hétfő este a Buzzfeed hírportál. 

Fotó: tesla.com

Ami kicsit fura, hogy az üzemleállást előzetes figyelmeztetés nélkül jelentették be a dolgozóknak. Persze a Tesla szóvivője rögtön közölte, hogy az üzemleállásban nincs semmi rendkívüli, hanem az automatizált gyártási folyamat kiigazítása miatt vált szükségessé. Hasonló okból, a robotok beállítása miatt állították le átmeneti időre februárban is a termelést.

A Buzzfeed beszámolója szerint az üzemszünet alatt a dolgozók választhatnak fizetés nélküli szabadság kivétele, vagy fizetett szabadságuk felhasználása között. 

Ha műszakilag indokolt is, a Teslának mindenesetre több mint kínos, hogy le kell állítaniuk a gyártást a "tömegcikknek" szánt modellnél, amelyhez oly nagy reményeket fűztek. Elon Musk a Tesla vezére a Model 3-ra eredetileg heti ötezres gyártási volument tűzött ki célul már 2017 végére, ez azonban kissé elkapkodta a cég vezére, és végül idén július végére lett elhalasztva ez a kitűzött darabszám. Március végén heti kétezer autó gördült le a futószalagokról, tehát az ötezres volumen még mindig elég távolinak tűnik.

Elon Musk nemrégiben egy a CBS-nek adott interjúban közölte, hogy a gyártási folyamat túlzott mértékű robotizálása nem várt problémákat okozott és lelassította a termelést.

"Hiba volt túlzott mértékben robotizálni a gyártást a Teslánál. Pontosabban az én hibám volt. Alábecsüljük az emberi munkát"

- fogalmazott a tulajdonos.

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/51374/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?