Világelső okosszálloda Budapesten

Tóth Marcell

A VII. kerületben megnyílt szállodában a vendégek szinte mindent okostelefonnal vezérelhetnek, a személyzet is a szokásosnál kisebb létszámú.

A  kevesebb mint egy hónapja megnyílt a negyven szobás KViHotel (Key Vision a Vision for the Future), amely szinte a jövő szállodájának tekinthető, ugyanis ez Európa első négycsillagos és a vendégek okostelefonja által vezérelt hotelje.

Gyakorlatilag mindent egy letölthető (TMRW Hotels elnevezésű) applikáció segítségével intézhetünk: foglalhatunk szobát, az érkezés előtt két nappal bejelentkezhetünk, kiválaszthatjuk a konkrét szintet, szobát. Sőt akár a világ túlfeléről is beállíthatjuk, hogy érkezésünkkor milyen hőmérsékletet szeretnénk a helyiségben!

Ugyanígy kérhetünk extra takarítást, de ha éjszaka esünk „haza” a szobánkba, akkor is az okostelefon a kulcs. Ehhez mindenhol megfelelő szélessávú internet van, de ha gond akadna, akkor a virtuális ügyfélszolgálat segít, amely elérhető sokféle platformon a Facebooktól a telefonhíváson át. Nem meglepő módon a kijelentkezéshez és a fizetéshez is elég az eredetileg telefonálásra tervezett készülékünk.

A szobalányok munkáját egyelőre még nem tudja átvenni egy gép, de az ő beosztásukat is az alkalmazás végzi: ott takarítanak először, ahova hamarabb érkezik új vendég. Az egész komplexumban maximum 15 munkatárs dolgozik, szinte nincs papírfelhasználás sem, így a megszokottnál olcsóbban tudják adni a szolgáltatást.

A szálloda működtetéséhez szükséges szoftver kifejlesztése 15 ezer munkaórába telt, így azt hétpecsétes titokként őrzik, de egyben az a céljuk, hogy a szállodaiparban innovációnak számító alkalmazást további magyarországi és európai hoteleknek licencbe tudják adni. Az alkalmazásnak több változata készül, illetve készült, ezeket hostelek, airbnb apartmanházak üzemeltetői, irodák fenntartói használhatják.

Fotók: kvihotel

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/50641/pics/lead_800x600.jpg
hotel,okoshotel,okostelefon
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?