Amerikából támadnak a kínai villany SUV-k!

Ragnar Volarus

A New York-i Autószalonon mutatták be az SF Motors zéró emissziós hajtáslánccal felszerelt városi terepjáróit, amelyeket 2019-től forgalmaznak majd. A bemutatott járgányok amellett, hogy olyanok, mintha éppen most gurultak volna ki egy science fiction filmből, bizony egy kínai cég termékei. 

Bár a helyzet némileg összetettebb, mert a startup Kaliforniában van bejegyezve. Persze erre egyszerű a magyarázat, hiszen a Szilícium-völgyben fejlődik a legdinamikusabban az elektronikus autó evolúció. Ám ezt a céget Kínából tömik pénzzel. Abból pedig most ott egyre több van, ami a bemutatón is látszott, hiszen az egyelőre még csak koncepcióként létező két SUV-juk köré komoly parádét rendeztek. Reméljük nem a "sok hűhó semmiért" effektus lép életbe. A két modell közül a kisebbik az SF5-ös, a nagyobb pedig az SF7-es nevet viseli.

Ám a java csak ezután következik, mert a műszaki megoldások terén nagyot dobbantana az SF Motors. A hajtáslánc egészen érdekes, egy villanymotor jelenti az alapfelszereltséget, de igény szerint akár négyet(!) is lehet kérni. Utóbbi esetben nem kevesebb mint 1000 lóerős csúcsteljesítmény leadására lesz képes a gép, és 0-ról 100 kilométer/órás tempóra mindössze három másodperc alatt lesz képes felgyorsulni.

Persze az elektromobilitás terén rutinosak tudják, hogy ez mind csak porhintés, hiszen ami igazán fontos, az a hatótávolság. Az ígéret szerint az SF5-ös és az SF7-es is 500 kilométer megtételére képes egyetlen fullos töltéssel, ami bizony egyáltalán nem rossz. További finomság, hogy az akkumulátorcsomagot folyadékkal hűtik a jobb teljesítmény érdekében.

Mit is mondhatnánk ezek után? Egyre több jó minőségű termék érkezik Kína irányából, és ez is olyannak tűnik, amire érdemes odafigyelni.

Fotók: SF Motors

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/50629/pics/lead_800x600.jpg
akkumulátor,elektromobilitás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?