A Skoda is belép az elektromos autók piacára

Ragnar Volarus

A cseh márka vezetője bejelentette, hogy 2020-ig öt elektromos hajtáslánccal felszerelt autót szeretne bemutatni. Ez pedig csak az első lépés, további fejlesztés várható.

Azt már korábban elárulta Bernhard Maier vezérigazgató, hogy 2025-ig legalább 10 elektromos modellt akarnak készíteni, amiből hat konstrukció abszolút zéró emissziós hajtáslánccal lesz felszerelve, míg a további négy konnektoros hibrid lesz.

Ezzel pedig egyértelműen a Skoda is rálépett a zöld útra. Az első gyermek a hibrid Superb lesz, amely már 2019-ben érkezik, majd szépen sorjában a többi típus is elektrizálódik. A cseh gyártó első zéró emissziós gépe a Citigo-e, amely a Volkswagen e-Up és a Seat e-Mii komoly versenytársa lehet.

Citigo-e

Persze Skoda is gyorsan behozná eddigi lemaradását, így a terepes modellek, a SUV-ok sem maradhatnak ki a kínálatból. A Vision E-t már bemutatták az idei Genfi Autószalonon, amely ha csak a méreteit nézzük, valahol a Kodiaq és a Karoq között helyezkedik el. Ezen kívül kimondottan Kínának készül egy másik villanyos SUV, a Kamiq.


Mivel a csehek a VW-csoport tagjai, így a már megszokott Skoda-modellek környezetbarát átalakítása is könnyen megy, mivel a Volkswagen már ebben komoly előrelépéseket tett. Így pedig a Skodánál is jöhet a robbanásszerű hibrid-forradalom, hiszen a tervek szerint 2025-re 19 modellel szeretne rendelkezni a cseh gyártó. 

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/50291/pics/lead_800x600.jpg
elektromobilitás,Skoda
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?