A Tesla mint elektromos erőgép

Ragnar Volarus

Elon Musk nem tréfál, és újabb meghökkentő kísérlettel rukkolt elő. A SpaceX és a Tesla mindenható atyja eddig sem fogta vissza magát, ha extremitásról volt szó, kilőtte az űrbe az egyik roadsterét, sikeresen újrahasznosítja a hordozórakétákat, de elektromos járgányai is nagyon merészek. Azért írtam járgányt, mert ugye nem állt meg az egyszerű elektromos autóknál, hanem e-kamiont tesztel, most pedig bányagépként alkalmazta elektromos SUV-ját, a Model X-et. Vajon mi járhatott a fejében mikor ezt kitalálta?

Ez aztán messze nem űrszemét - Csak semmi pánik!

Ha a minap azt írtam a drónok kapcsán, hogy most már elhiszem, hogy ez a XXI. század, akkor most azt kell mondanom: Most már elhiszem, hogy lesz XXII. is... A "valódi űrkorszak". De lehet, hogy nem is kell annyit várni már, hogy turistaként ellátogathassunk a Holdra vagy még inkább a Marsra.

A környezetkímélő szénbányászat? Aligha. Viszont simán lesöpörheti az asztalról a "gyengék az elektromos autók" kritikákat. Mert 113 tonna megmozgatása azért megsüvegelendő teljesítmény. A Model X több mint 600 lóerős, ami nem is rossz egy szabadidő-kocsitól. 

Persze nem csak ezért szeretjük Elon Muskot. Igazi zseni, forradalmár, tökös legény. Most Mark Zuckerbergnek is megmutatta, milyen fából faragják a szerethető milliárdosokat, és törölte cégeinek Facebook oldalát.  

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/50289/pics/lead_800x600.jpg
elektromobilitás,Elon Musk,Tesla
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?