Az ajtón kopogtat a Nissan Leaf SUV?

Ragnar Volarus

A Nissan óriási áttörést vár legújabb koncepciójától, amely két legyet ütne egy csapásra és egyesítené autójában a zéró emissziós (azaz károsanyag-kibocsátás mentes) közlekedés és a városi terepjárók legjobb tulajdonságait.

Forrás: Nissan

A japán gyártó már tavaly októberben, a Tokiói Autószalonon bemutatott egy titokzatos IMx Concept névre hallgató hibridet. A brit Autocar szaklap viszont azt írja, hogy tovább fejlődik a projekt, és az IMx a már nagyon jól futó Leaf terepesített verziójaként lép majd a színre.

Ebben lenne is fantázia, hiszen az alap négykerekű a legjobban keresett villanygép a piacon, így érdemes meglovagolni ezt a népszerűséget. A titkolózás persze még nagy és hivatalos megerősítés is várat magára, mert hivatalosan a Leaf SUV-t csak 2019-ben mutatják majd be és 2020-ban kerülhet a piacra.

A műszaki alapokat viszont már sejteni lehet. Az összkerekes gépben egy 492 lóerős csúcsteljesítményű villanymotor csomag található majd, a hatótávolságot pedig 611(!) kilométerre ígérik, ennyit lehet majd megtenni egy teljes töltést követően a Nissan Leaf SUV-val. Persze a megjelenésig még sok minden változhat majd. Persze ezek csak sejtések egyelőre, de érdemes figyelni, mert a japán gyártó újra nagyot készül robbantani.

https://smarturban.blogstar.hu/./pages/smarturban/contents/blog/50061/pics/lead_800x600.jpg
elektromobilitás,Nissan
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?